Εν Φλύα: Στο παλαιότερο μπαρ του Χαλανδρίου παίζουν με τις τάπες των βαρελιών…

Ενα κράμα παλιού καφενείου και σκωτσέζικου whiskey bar, με αδιαπραγμάτευτα ποιότητα και ύφος.

Η Φλύα ήταν δήμος των Μεσογείων και βρισκόταν στα βορειοανατολικά του κυρίως οικισμού της αρχαίας Αθήνας.

Η θέση του δήμου φαίνεται να αντιστοιχεί με το σημερινό Χαλάνδρι και κάπως έτσι προέκυψε το 1990 η ονομασία Εν Φλύα για αυτό που συνιστά ένα από τα ωραιότερα καφέ – μπαρ του Χαλανδρίου.
Για μία περιοχή που αναπτύχθηκε ραγδαία σε επίπεδο εστίασης και νυχτερινής ζωής την τελευταία 15ετια, τα 30 χρόνια ζωής κατατάσσουν το Εν Φλύα στο Νo1 παλαιότερο μπαρ του Χαλανδρίου και μια επίσκεψη εκεί αρκεί για να το παρομοιάσεις με ένα premium ουίσκι, που όσο παλιώνει τόσο καλύτερο γίνεται.


Ο συσχετισμός με το ουίσκι δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Κώστας Παππάς, είναι για χρόνια συλλέκτης και αναζητητής του πιο δημοφιλούς οινοπνευματώδους και οι περίπου 70 ετικέτες που συνθέτουν το φόντο της μπάρας πιστοποιούν την ανάδειξη του στο πιο αξιόλογο whiskey bar των βορείων προαστίων.

Ο χώρος είναι εξ’ ορισμού προνομιακός, δεδομένου ότι η αυλή του γειτνιάζει σχεδόν με ένα γεμάτο ευκάλυπτους κομμάτι της περίφημης Ρεματιάς Χαλανδρίου και ως εκ τούτου ξεχωρίζει για την άμεση θέα του στο πράσινο.


Το όλο στήσιμο και το design φέρνουν σε ένα κράμα παλιού καφενείου υψηλής αισθητικής και γνήσιου σκωτσέζικου whiskey bar, που ανάλογα με την ένδειξη των δεικτών του ρολογιού αναδεικνύει την κάθε μορφή του.

Πρόκειται για all day bar, που εκτός από καφέ, χυμούς και ροφήματα, προσφέρει σαλάτες όλων των ειδών (δεν εξαιρούνται αυτές των φρούτων) και gourmet πιάτα με αγνά υλικά για τη συνοδεία της μπύρας ή του τσίπουρου. Γενικώς το food pairing είναι ψαγμένο και πολύ προσεγμένο, ακόμα και για το ουίσκι υπάρχει ο κατάλληλος μεζές προκειμένου να «δέσει» αρμονικά με τη γεύση του.


Το εκλεπτυσμένο ύφος και η ποιότητα του χώρου είναι αδιαπραγμάτευτα, από το service έως την ποιότητα των ποτών και τις επιλογές του DJ, αλλά αυτό το διαπιστώνει μάλλον κανείς καλύτερα αν τύχει σε κάποια βραδιά με live μουσική.

Είναι οι στιγμές που περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες το Εν Φλύα «διαφημίζει» τη συνέπεια στην αισθητική, τη φιλοσοφία του και στα υψηλά στάνταρ εξυπηρέτησης των πελατών του.

Εν Φλύα
Διεύθυνση: Κώστα Βάρναλη 13 & Γκίνη, Άνω Χαλάνδρι
Πληροφορίες & Κρατήσεις: 2106854528